sälja mark

Viktigt vid försäljning av mark & fastighet

Du har två olika möjligheter när du vill sälja mark. Du kan vara den som säljer marken på egen hand, och således annonserar ut objektet själv. De flesta tar det andra valet. Detta är då att anlita en mäklare som redan har alla kunskaper som krävs för en säker försäljning. Nu kostar det dock lite av de pengar du får för marken som ska säljas. Är det då så att du vill spara dessa pengar, måste du skaffa dig de kunskaper som krävs för att klara en försäljning på egen hand.

Nedan finner du tre olika viktiga saker att ha kontroll på.

Dela eller stycka av när du ska sälja mark

Om du har en större bit land, och vill sälja denna som mindre tomter, så kanske detta inte är tillåtet. För det finns det olika regler. Det gäller då hur en tomt får styckas av, samt om det område det gäller får delas upp överhuvudtaget. Här handlar det om att skaffa sig dessa kunskaper innan man begår ett lagbrott.

Visning av land och mark

När du ska sälja ett hus, så finns det alltid något att visa. Här går det att visa upp det fina badrummet och det nyrenoverade köket. För dig som ska sälja mark finns inte den möjligheten. Vad du då ska göra är att skapa ett sug efter mark där någon kan förverkliga sina drömmar. Helt enkelt tala om vad som finns i närheten, om det är ett centralt läge samt om vatten och el redan finns indraget eller på nära håll.

Se till att göra marken attraktiv

När du ska sälja mark vill du ha ut så mycket som möjligt för den. I det fallet kan du tjäna på att arbeta med den innan du annonserar ut den. Om den exempelvis lutar så är det bra att plana ut den. Finns det mycket buskar och träd som är i vägen för byggnation, så tar du bort dessa och rensar tomten innan visning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *