takläggare och takentreprenad malmö skåne

Vikten av professionella takläggare

Malmö är Sveriges tredje största stad och det finns alltså massor av tak att antingen bygga från grunden eller renovera vid behov. Den här texten berör takläggare i Malmö.

Varför behöver jag en takläggare?

En takläggare lägger, som namnet antyder, tak. Det kan vara på ett helt nybyggt hus eller en befintlig byggnad. Taket kan bestå av olika material beroende på vad som är lämpligt och ser bra ut. Det finns exempel på tak som är täckta med mossa. I takt med att gröna städer blir allt vanligare så klär man även skyskrapor med olika växter.

1) Taktegel, håller i 70-80 år.
2) Takpannor i stål och aluminium. Det senare håller längst.
3) Betongplattor, håller i 40-100 år.
4) Takpapp, håller i 30-35 år.
5) Shingel, håller i minst 30 år.
6) Plåttak, håller i minst 50 år.

Sammanfattningsvis få finns det en marknad för takläggare i Malmö eftersom att taken behöver läggas om med jämna intervall.

Vad krävs för att titulera sig som takläggare?

Det finns ingen speciell utbildning eller licens för att utföra yrket. De allra flesta har gått Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och därefter anskaffat sig lärlingstimmar. Det är bra att kolla upp referenser och rekommendationer för respektive takläggare så att du är medveten om vem du anförtror takläggningen till. Det kan även löna sig att jämföra priser mellan olika takläggare så att du varken betalar för lite eller för mycket. Kräv också en god arbetsmiljö och lämpliga skydd under arbetets gång, eftersom arbetet utförs på hög höjd.

Vilka takläggare finns i Malmö?

  • Nillans takentrepenad, utför de flesta jobb med tak i olika material.
  • KB Magnussons Plåt AB, är specialiserade på takrenoveringar i de flesta slags typer.
  • Takproffsen Skurup AB, jobbar precis som de förra alternativen med takläggning och takrenovering. Dessutom erbjuder de installation av solceller på taken, bra för hemmets energiförbrukning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *