Vitvaror till en bostadsrättsförening

Tvättstuga och tvättmaskiner

Tvättstugan i en bostadsrättsförening kan ha ca: 20-30 bokningar för tvättpass på en vecka. Vid varje tvättpass används tvättmaskinerna minst en gång, men flertalet kör maskinen två gånger. Det innebär att en tvättmaskin kan köra ca 200 tvättprogram per vecka. Per år blir det ca 9600 körda tvättprogram för en enda tvättmaskin. Ha detta i åtanke när ni planerar inköp av tvättmaskiner. För att hålla kvalité, service och driften problemfri i en tvättstuga krävs professionell utrustning. En vanlig tvättmaskin eller torktumlare som används i hushåll kommer relativt snabbt förbrukas och gå sönder om den används med den frekvensen av tvättar-och torkprogram som en tvättstuga kräver.

Professionella tvättmaskiner och vitvaror

Tillverkningen av professionell tvättstugeutrustning och andra vitvaror har framförallt två saker som skiljer dessa produkter från vanliga hushållsprodukter av tvättstugeutrustning och vitvaror. Professionella produkter av vitvaror och tvättstugeutrustning innebär att maskinerna är gjorda för att användas mer frekvent än vanliga hushållsprodukter. Lägg därtill att företagen som säljer dessa produkter erbjuder tvättstugeutrustning av service och vitvaror, vilket innebär att de kan ge er service, reparationer och underhåll av tvättstugeutrustningen och vitvarorna med jämna intervall. En tvättstuga med dess tillhörande utrustning beräknas hålla många år framöver. En sak som bidrar till att utrustning håller länge är att regelbundet ge utrustningen tillsyn och service. Kom även ihåg att ha ett bra system för att felrapportera problem i tvättstugan. Om något inte fungerar eller håller på att gå sönder måste detta framkomma tidigt och felrapporteras – annars riskerar bristerna att förbli oupptäckta och på längre sikt ännu mer kostsamma för er bostadsrättsförening.

När ni köper professionell tvättstugeutrustning eller vitvaror bör ni rådfråga personalen som säljer produkter angående drift, underhåll och service. Ett flertal företag kan erbjuda garantier och en driftsäkerhet på upptill 15 år på deras professionella produkter, vilket kan kosta en hel del. Men i längden lönar det sig att ha professionella maskiner i gemensamma utrymmen – oavsett om det gäller tvättstugans tvättmaskiner eller kylen i den gemensamma festlokalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *