Tips inför flytten

Kan det vara så att du ska ge dig ut på bostadsmarknaden för första gången ? Vi har de bästa tipsen man bör tänka på innan du börjar söka runt.

Den viktigaste frågan du bör ställa dig är givetvis vad du har råd att betala i hyra och sedan vilken storlek på bostad du söker. Är du ensam kanske det till och med kan vara en idé att dela bostad med någon annan.

Det viktigaste är att du inte tar första bästa bostad du söker och sedan inom några månader inte längre har råd med hyran. Den måste också vara någorlunda i anslutning till din arbetsplats så att du inte får alltför dyra resekostnader. Oavsett om du ska köpa bostad eller hyra den är det viktigt att det känns rätt och att det är genomtänkt. Kommer du att ha råd att köpa en bostad? Har du inkomst för en lång period framöver?

Om inte, kan det vara bra att börja med att hyra en bostad, eller som vi nämnde tidigare, dela bostad med någon annan. Det kan dra ner på kostnaden.
Tänk också på att du kan bli tvungen att lägga en deposition, vilket varierar i prisstorlek.

Lycka till med ditt bostadssökande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *