masthuggskajen göteborg

Spännande fastighetsprojekt – Nya Masthuggskajen i Göteborg

Göteborgs stadskärna expanderar västerut och det med bråd! Det nya området Masthuggskajen som är belägen vid älven mitt i centrala Göteborg, väntas bli en oas för företag och näringsliv.

Den mångfacetterade stadsdelen öppnar upp för företag att ta plats i en ny dynamisk och konkurrenskraftig miljö. Masthuggskajen beskrivs komma att binda ihop Göteborgs stad och bli en mötesplats för internationella affärer. Masthuggskajen ger intryck att ha hela Göteborgsregionens ögon på sig, mycket tack vare att stadsdelen ger plats för verksamheter som arbetar med import och export. Göteborg är Sveriges största exportregion och det finns idag en stor efterfrågan på en kreativ plats där företag och organisationer kan nätverka. Den vattennära stadsdelen förefaller möta efterfrågan och verkar komma att bli en unik plats där verksamheter kan blomstra.

 

Varenda del i detaljplanen om Masthuggskajen upplevs som noga genomtänkt och stadsdelen kommer med sannolikhet bli ett fantastiskt tillskott till Göteborgsregionen när bygget står klart. Hörsägner berättar om hur affärer, företag, caféer och restauranger allaredan är i planeringsfasen att bli verksamma i stadsdelen. Av allt att döma finns det kontorsytor som ännu inte är tagna, så än finns det chans för företag att hitta lokal i området. Dessutom har Masthuggskajen närhet till kollektiva förbindelser där du med enkelhet tar dig till Göteborgs andra stadsdelar. Med bland annat den framtida linbanan över älven och den nya Hagastationen för Västlänken tillkommer dessutom fler förbindelser.

 

I Masthuggskajen möts gammalt och nytt, globalt och lokalt på ett fantasifullt vis. Att döma av detaljplanen upplevs den planerade stadsdelen som innovativ och levande. Dessutom beskrivs platsen bli en tillåtande plats för komplexa affärer samt stärka företagens konkurrenskraft.

 

I Masthuggskajen är det lätt att verka, med Järntorget, Långgatorna och hamnen som sina grannområden. Masthuggskajen är mer eller mindre ett koncept- en kontrastfylld mötesplats där alla kan vistas. Bostäder och lokaler byggs samtidigt som park- och vattenmiljöer anläggs. Särskilt intressant blir det att följa företags inflyttning i Masthuggskajen vilket ger nya vägar för innovation och kunskapsutbyte att flöda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *